11.03.2014. > IZVOR: Južne vesti

Direktor OŠ “Sveti Sava” zaposlio brata

juzne_vesti_logo

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu direktora niške OŠ “Sveti Sava” Vladimira Kalčića jer je zaposlio svog brata Slobodana kao školskog blagajnika.

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu direktora niške OŠ “Sveti Sava” Vladimira Kalčića jer je zaposlio svog brata Slobodana kao školskog blagajnika. Direktor Kalčić tvrdi da je njegov brat bio najbolji kandidat

Kako Agencija navodi, Kalčić je sa bratom zaključio ugovor o radu 3. januara 2013. godine, a da pre toga nije obavestio ni školski odbor ni Agenciju o postojanju sukoba interesa, iako je to bio dužan da učini.

Direktor OŠ “Sveti Sava” kaže da je na ovo rešenje podneo žalbu Odboru Agencije i da veruje da će njegove primedbe biti uvažene.

Očekujem da će oni to ozbiljno sagledati i doneti pravedno rešenje koje će biti drugačije od prvog – kažeKalčić.

On ističe da je prosvetna inspekcija utvrdila da je sve urađeno po zakonu, kao i da je školski odbor odbacio žalbu jednog od kandidata za ovaj posao kao neosnovanu.

Školski odbor nije dobio pismeno obaveštenje, ali su bili upoznati sa tim da je moj brat primljen. Pored toga, dva pravnika me nisu upozorila da postoji bilo kakva sumnja u sukob interesa – objašnjava direktor Kalčić.

Direktor škole tvrdi da je njegov brat bio najkvalifikovaniji od prijavljenih 16 kandidata.

Moj brat je radio kao blagajnik u školi „Vožd Karađorđe“ i preko 10 godina kao blagajnik Kliničkog centra. Pored toga, on je najduže čekao na posao, što se takođe uzima u obzir – kaže direktor OŠ “Sveti Sava”.

Međutim, u rešenju Agencije navodi se da je Vladimir Kalčić prijemom svog brata doveo sebe u situaciju sukoba interesa i da je “na taj način, kao direktor škole, javni interes podredio privatnom a javnu funkciju iskoristio za sticanje koristi za svog srodnika”.

Vladimir Kalčić je na mestu direktora od 17. januara 2002. godine i od tada je u stalni radni odnos primio 54 radnika, navodi se u rešenju Agencije.

Vest je preuzeta sa sajta Južnih vesti

 

Komentari na članak

0
pristigli
komentari
ostavite
svoj komentar

Ostavite svoj komentar

Stvaranje ovog sajta pomogla je Evropska unija. Sadržaj sajta je isključivo odgovornost Partnera za demokratske promene Srbija
i ne predstavlja nužno stavove Evropske unije.
Politika privatnosti | copyright: Partneri za demokratske promene Srbija, 2020