19.12.2013.

Doktorki tri godine zatvora zbog mita

doktorka

Doktorka je proglašena krivom za dva krivična dela primanja mita, za krivično delo zloupotreba službenog položaja kao i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(Izvor: RTS)

Viši sud u Novom Sadu saopštio da je doktorku Vojne bolnice u Petrovaradinu Branku Ristić Dedić osudio na tri godine i tri meseca zatvora zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

Doktorka Vojne bolnice u Petrovardinu Branka Ristić Dedić (56) osuđena je u novosadskom Višem sudu na tri godine i tri meseca zatvora zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, saopštio je danas taj sud.

Kako je navedeno u presudi, ona je proglašena krivom za dva krivična dela primanja mita, za krivično delo zloupotreba službenog položaja kao i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeta joj je i imovinska korist stečena izvršenjem krivičnih dela, u iznosu od 1.000 evra i 4.000 dinara kao i 15 komada metaka kalibra 7,65 milimetara.

Zbog davanja mita, na uslovne kazne zatvora osuđeni su Ljiljana Zlokolica iz Žablja i Branislav i Jovan Inđić iz Vojke, dok je optužbe za davanje mita oslobođen Bobo Grahovac iz Petrovaradina.

Doktorka Ristić Dedić je u Vojnoj bolnici radila kao neuropsihijatar a uhapšena je krajem juna 2010. godine pod sumnjom da je primala mito kako bi regrute oslobodila vojne obaveze.

Ona je tada osumnjičena i za nedozvoljeno držanje oružja odnosno eksplozivne materije.

Vest je preuzeta sa sajta RTS

Komentari na članak

0
pristigli
komentari
ostavite
svoj komentar

Ostavite svoj komentar

Stvaranje ovog sajta pomogla je Evropska unija. Sadržaj sajta je isključivo odgovornost Partnera za demokratske promene Srbija
i ne predstavlja nužno stavove Evropske unije.
Politika privatnosti | copyright: Partneri za demokratske promene Srbija, 2020