16.10.2013.

Nedostaje istraživačko novinarstvo u izveštaju o korupciji

lupa

(Autor: Birn,  Izvor: Tanjug, NUNS) Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je da je dvomesečni monitoring medija pokazao postoji intenzivno izveštavanje o korupciji, ali da nedostaje istraživačkog novinarstva i sveobuhvatne analize. Kako se navodi, u značajnom broju medijskih izveštaja, najviše štampanih medija“ su prisutni nepotpisani tekstovi, kršenje pretpostavke nevinosti, a da se istovremeno o borbi protiv korupcije, zaštiti uzbunjivača i antikorupcijskim merama …

(Autor: Birn,  Izvor: Tanjug, NUNS)

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je da je dvomesečni monitoring medija pokazao postoji intenzivno izveštavanje o korupciji, ali da nedostaje istraživačkog novinarstva i sveobuhvatne analize.

Kako se navodi, u značajnom broju medijskih izveštaja, najviše štampanih medija“ su prisutni nepotpisani tekstovi, kršenje pretpostavke nevinosti, a da se istovremeno o borbi protiv korupcije, zaštiti uzbunjivača i antikorupcijskim merama veoma malo i neanalitički izveštava.

Monitoring medija je počeo 1. jula i sprovodiće se do kraja 2013. godine, a u fokusu ima šest televizijskih kanala (RTS, TV Pink, TV Prva, B92, Sky+, i TV Vojvodina) i š dnevnih novina (Politika, Blic, Kurir, Večernje Novosti, Informer, i Naše novine).

Prvi izveštaj sa monitoringa odnosi se na dvomesečni perod (jul i avgust).

Vest je preuzeta sa sajta Nezavisnog udruženja novinara Srbije

 

Komentari na članak

0
Stvaranje ovog sajta pomogla je Evropska unija. Sadržaj sajta je isključivo odgovornost Partnera za demokratske promene Srbija
i ne predstavlja nužno stavove Evropske unije.
Politika privatnosti | copyright: Partneri za demokratske promene Srbija, 2020