28.11.2013.

Prijave protiv čelnika opština Aranđelovac i Topola

dri

(Izvor: Beta, Blic) Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je danas da je podnela zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv biviših i sadašnjih čelnika opština Aranđelovac i Topola. Prijave su podnete posle kontrole finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja te dve opstine u 2012. godini. Državni revizori su utvrdili da su prekršeni zakoni o budžetskom sistemu i o javnim …

(Izvor: Beta, Blic)

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je danas da je podnela zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv biviših i sadašnjih čelnika opština Aranđelovac i Topola.

Prijave su podnete posle kontrole finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja te dve opstine u 2012. godini. Državni revizori su utvrdili da su prekršeni zakoni o budžetskom sistemu i o javnim nabavkama.

Prijave za pokretanje prekršajnog postupka su podnete protiv bivšeg i sadašnjeg predsednika opštine Aranđelovac Vladana Gajića i Bojana Radovića, zatim vršioca dužnosti direktora Ustanove kulture Smotra „Mermer i zvuci“ Miodraga Fišeković i direktora Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju Aranđelovca Slobodana Božića.

Protiv Božića je podneta i krivična prijava zbog sumnje da je nenamenski koristio budžetskih sredstava. DRI je podnela četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica u opštini Topola.

Prijave su podnete protiv bivšeg predsednik opštine Dragana Jovanovića, direktora Direkcija za izgradnju Topole Bratislava Nikolića, bivše i sadašnje direktorke Predškolske ustanove „Sofija Ristić“ Slavice Zečević i Snežane Janković.

Vest je preuzeta sa sajta dnevnog lista Blic

Komentari na članak

0
pristigli
komentari
ostavite
svoj komentar

Ostavite svoj komentar

Stvaranje ovog sajta pomogla je Evropska unija. Sadržaj sajta je isključivo odgovornost Partnera za demokratske promene Srbija
i ne predstavlja nužno stavove Evropske unije.
Politika privatnosti | copyright: Partneri za demokratske promene Srbija, 2020