Partners for Democratic Change Serbia

Diskriminacija u Srbiji – panel diskusija u Kruševcu

Share via:

U četvrtak, 14. juna 2012. godine u Klubu Kulturnog centra Kruševac, održana je panel diskusija „Diskriminacija u Srbiji: Uloga Poverenika za zaštitu ravnopravnosti“.

U nastojanju da se pruži podrška otvorenom dijalogu o diskriminaciji u Srbiji i unapređenju saradnje na sprečavanju diskriminacije, panel diskusija imala je za cilj upoznavanje javnosti sa nadležnostima i načinom rada Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u oblasti zaštite od svih oblika diskriminacije. Tema panel diskusije bila su i pitanja odnosa mobinga i diskriminacije, mogućih načina za podsticanje građana/ki da reaguju u slučajevima diskriminacije, kao i pitanje diskriminacije u lokalnoj zajednici Krusevca i uloge ustanova socijalne zaštite u sprečavanju diskriminacije.

Na panel diskusiji govorili su Marija Zarić, savetnica u Sektoru za postupanje po pritužbama u kancelariji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti , dr Jelena Vranješević, docentkinja na Učiteljskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu i Jelica Milosavljević specijalni pedagog u Centru za socijalni rad Kruševac. Moderatorka panela bila je Dragana Ćuk Milankov, predsednica Centra za alternativno rešavanje sukoba (CARS).

Panelu je pristutvovalo oko 50 predstavnika lokalne samouprave, organizacija civilnog društva, centara za socijani rad, policijske uprave i institucija obrazovanja iz Kruševca i okoline.

Panel diskusija u Kruševcu deo je projekta Partnerstvo za toleranciju i zaštitu od diskriminacije čiji je cilj unapređenje sistema zaštite od diskriminacije u Srbiji i doprinos izgradnji društvene kohezije. Projekat sprovode Partneri Srbija i CARS, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, i u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

img_6667sajtimg_6665sajtimg_6655 sajt img_6639sajtimg_6637sajt

Share via:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *