Partneri za demokratske promene Srbija

Obuka o zaštiti podataka o ličnosti

Partneri za demokratske promene Srbija, u saradnji sa Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i uz podršku Fonda za otvoreno društvo, Srbija, organizovali su prvi deo petodnevne obuke o zaštiti podataka o ličnosti. Obuka je održana u hotelu Babe, Sopot, od 23. do 25. novembra 2011.godine, za predstavnike 20 organizacija civilnog društva iz pet gradova u Srbiji.

Obuka za predstavnike organizacija civilnog društva deo je projekta Podrška primeni Zakona o zaštiti podataka o ličnosti koji Partneri za demokratske promene Srbija sprovode uz podršku Fonda za otvoreno društvo, Srbija i u saradnji sa Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti.

Osnovni cilj obuke je podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva o konceptima predviđenim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti, i osposobljavanje ovih organizacija da vrše monitoring i javno zagovaraju postupanje u skladu sa obavezama predviđenim ZZPL, kao i za pružanje pravne pomoći građanima i drugim organizacijama radi zaštite privatnosti građana u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Seminar je otvorio Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, a učesnicima se obratio i Mihajlo Čolak ispred Fonda za otvoreno društvo, Srbija.

Predavači na obuci bili su:
Aleksandar Resanović, zamenik poverenika,
Marinko Radić, generalni sekretar poverenika,
Nevena Ružić, šefica Kabineta Poverenika,
Nikola Kitarović, Sektor za centralni registar i mere zaštite podataka,
Slavoljupka Pavlović, Sektor za nadzor,
Radoje Gvozdenović, Sektor za nadzor.

Drugi deo obuke učesnike biće održan od 10. do 12. decembra 2011. godine.

Categorised in: Privatnost, Zaštita podataka o ličnosti (PDP)

Оставите одговор