Partneri za demokratske promene Srbija

Održan okrugli sto “Primena forenzike u krivičnim postupcima u Srbiji”

DSC_0072U okviru  projekta „Podizanje kapaciteta advokature za postupanje u krivičnim postupcima“ (Serbia Criminal Defense Capacity Program – CDCP), koji realizuju Američko udruženje pravnika (American Bar Association Rule of Law Initiative – ABA ROLI) i Partneri Srbija, u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije i uz podršku US Department of State/Bureau for International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL), održan je okrugli sto „Primena forenzike u krivičnim postupcima u Srbiji – mogućnosti i perspektive”, 11. marta 2016, u Užicu.

Stručnjaci iz oblasti forenzike razgovarali su sa oko 50 predstavnika pravosuđa, policije, advokature i akademske javnosti, o dosadašnjim iskustvima i mogućnostima za unapređenje primene forenzičkih metoda u dokazivanju u krivičnim postupcima. Na okruglom stolu predstavljen je dosadašnji rad i primeri dobre prakse  Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra u Užicu.

Svoje iskustvo sa učesnicima podelili su Dragica Jevtović, načelnica policijske uprave Užice, Jasmina Milutinović, predsednik Advokatske komore Čačka i sekretar Advokatske akademije Advokatske komore Srbije, dr Oliver Stojković, Institut za sudsku medicinu, Lazo Đoković, sudija Osnovnog suda u Užicu, Jasmina Mikić, advokat iz Beograda, Marko Milivojević, šef kriminalističko tehničkog centra u Novom Sadu, NKTC, UKP, DP, MUP RS, Jelena Stošić, šefica Odseka za DNK analize i veštačenja i Ivana Tomišić – Kosić, šefica Odseka za DNK registar i veštačenja, u Odeljenju za DNK analize i veštačenja, NKTC, UKP, DP, MUP RS.

 Dnevni red

 

Categorised in: CDCP, Izdvajamo, PROJEKTI, VESTI

Оставите одговор