Partneri za demokratske promene Srbija

Održan seminar „Primena forenzike u krivičnim postupcima”

DSC_0197U okviru  projekta „Podizanje kapaciteta advokature za postupanje u krivičnim postupcima“ (Serbia Criminal Defense Capacity Program – CDCP), koji realizuju Američko udruženje pravnika (American Bar Association Rule of Law Initiative – ABA ROLI) i Partneri Srbija, u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije i uz podršku US Department of State/Bureau for International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL), održan je seminar „Primena forenzike u krivičnim postupcima – mogućnosti i perspektive”, 02. septembra 2016, u Boljevcu.

Seminaru je prisustvovalo više od 30 sudija, tužilaca i advokata Zaječarskog okruga. Kao i na prošlom seminaru, koji je održan marta meseca u Užicu, i ovog puta učesnici su imali priliku da od stručnjaka iz oblasti forenzike čuju o dosadašnjim iskustvima i mogućnostima za unapređenje primene forenzičkih metoda u dokazivanju u krivičnom postupku. Prisutnima se na samom početku obratila i Biljana Dražević, predsednik Advokatske komore Zaječar.

Svoja praktična iskustva u ovoj oblasti sa učesnicima su podelili dr Veljko Delibašić, advokat iz Beograda i šef katedre za krivično pravo na Advokatskoj akademiji AKS,  Jasmina Mikić, advokat iz Beograda, specijalista strukovnih studija iz forenzike i predavač na Advokatskoj akademiji AKS i prof.dr Oliver Stojković, Institut za sudsku medicine.

DNEVNI RED (.pdf)

Categorised in: CDCP, Izdvajamo, Vladavina prava