Partneri za demokratske promene Srbija

Održana panel diskusija o Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti u Užicu

U okviru programa Podrške primeni Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, Partneri Srbija organizovali su panel diskusiju sa predstavnicima medija i novinarskih udruženja. Panel je održan u prostorijama regionalne privredne komore u Užicu, u četvrtak 22.marta 2012. godine.

Panelisti su bili: Aleksandar Resanović, zamenik Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Nenad Kovačević, novinar, i Neđo Jovanović, advokat. Nakon uvodnih izlaganja otvorena je diskusija tokom koje su učesnici razgovarali o zaštiti privatnosti građana, naročito maloletnika, prilikom medijskog izveštavanja, a bilo je reči i o zaštiti privatnosti na internetu.

Projekat Podrške primeni Zakona o zaštiti podataka ličnosti Partneri Srbija sprovode od 2010. godine, sa ciljem podizanja svesti šire javnosti i kapaciteta državnih organa vlasti, organizacija sa javnim ovlašćenjima, jedinica lokalne samouprave, obrazovnih i zdravstvenih ustanova, centara za socijalni rad, medija, udruženja novinara, organizacija civilnog društva, profesionalnih udruženja, privrednih subjekata i građana u vezi sa prikupljanjem i obradom podataka o ličnosti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Projekat je finanansiran je od strane Fonda za otvoreno društvo Srbija i Programa za podršku medijima u Srbiji koji sprovode IREX i USAID.

Dnevni red panel diskusije možete preuzeti ovde.

Categorised in: Privatnost, Zaštita podataka o ličnosti (PDP)

Оставите одговор