Partneri za demokratske promene Srbija

Održano predavanje na temu „Pritvor i kršenje prava u vezi sa pritvorom“

20160831_181838Partneri Srbija, u saradnji sa AKS, organizovali su u Beogradu, 31. avgusta 2016. godine, predavanje na temu „Pritvor i kršenje prava u vezi sa pritvorom“. Preko 50 advokata i advokatskih pripravnika iz Beograda, Pančeva, Šapca, Novog Sada i Bečeja, okupljenih u prostorijama Advokatske akademije, imalo je priliku da se upozna sa osnovnim načelima koja se tiču prava na slobodu i bezbednost, kao i pitanjima vezanim za pritvor.

Kroz niz hipotetičkih i faktičkih slučajeva, predavač Jugoslav Tintor, advokat iz Beograda, predstavio je najvažnije članove Evropske konvencije za ljudska prava, normativni okvir u vezi sa pritvorom, i pokrio niz tema koje se odnose na ovaj institut – zakonito lišenje slobode, zakonom propisan postupak, razumna sumnja, prava uhapšenog i lica lišenog slobode, obrazloženje odluke o pritvoru, javnom interesu, hitnost postupka, jemstvo, određivanje pritvora…

Ovo predavanje organizovano je u okviru Regionalnog E-learning programa, i uskoro će biti dostupno na BRRLN E-learning platformi.

Categorised in: E-learning, Izdvajamo, Regionalni E-learing projekat, Vladavina prava