Partneri za demokratske promene Srbija

Osnovano Nacionalno udruženje medijatora Srbije

NUMS logo_pozitiv (sa cirilicom)U subotu, 25. oktobra 2014.g. na Osnivačkoj skupštini održanoj u Beogradu, osnovano je Nacionalno udružanje medijatora Srbija (NUMS). U prisustvu preko 120 medijatora i brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva usvojeni su osnivački akti i izabrani organi prvog udruženja koje okuplja medijatore svih struka iz cele Srbije. Za predsednika Udruženja izabran je Blažo Nedić, advokat i medijator iz Beograda.

Na osnivačkoj skupštini okupljenima su se obratili Mihailo Vesović, potpredsednik Privredne komore Srbije, Ljubica Milutinović, sudija Vrhovnog kasacionog suda Srbije, Joe Lowther, medijator i direktor USAID Projekta za bolje uslove poslovanja, Vid Pavlica, medijator iz Društva medijatora Slovenije, Boris Jukić, odvjetnik i miritelj iz Centra za mirenje Hrvatske odvjetničke komore, dok je odvjetnica Ana Tuškan pročitala pozdravno pismo dr Srđana Šimca, Predsednika Hrvatske udruge za mirenje. Prisutne su pozdravili i Jasmina Pavlović, advokat i članica Upranog odbora Advokatske komore Srbije, Ivana Matić, direktorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, Radica Dimitrijević ispred Centra za zaštitu korisnika finansijskih usluga Narodne banke Srbije, i Vesna Gojković, Zaštitnica građana Gradske opštine Voždovac, u ime Udruženja lokalnih ombudsmana Republike Srbije.

Nacionalno udruženje medijatora Srbije osnovano je kao je dobrovoljno, nezavisno, nevladino, neprofitno i nestranačko udruženje, sa ciljem promocije medijacije kao alternativnog načina rešavanja sukoba i unapređenja uslova za primenu medijacije u svim sferama. NUMS će raditi na profesionalnom razvoju i konstantnom unapređenju znanja i veština svojih članova, kako bi se korisnicima omogućio jednostavan pristup visoko stručnim uslugama medijacije. Jedan od najvažnijih zadataka NUMS-a je i podizanje svesti građana i drugih korisnika o prednostima i dostupnosti medijacije u svim sferema društvenog života. NUMS će se, radi daljeg razvoja medijacije, povezivati sa sličnim organizacijama u regionu i svetu i time unapređivati medijatorsku praksu u Srbiji kroz razmenu iskustava, prakse i međunarodnih standarda.

Ovde možete pogledati spisak izabranih organa Udruženja NUMS.

DNEVNI RED (.docx)

NUMS – IZABRANI ORGANI UDRUŽENJA

PRISTUPNICA (.docx)

Categorised in: Izdvajamo, Medijacija

Оставите одговор