Partneri za demokratske promene Srbija

Otvoren Centar za mirno rešavanje sporova GO Voždovac

DSC_0047

U sredu 29. aprila, u Svečanoj sali gradske opštine Voždovac, Partneri Srbija,  gradska opština Voždovac i Zaštitnik građana gradske opštine Voždovac, održali su prezentaciju povodom otvaranja prvog Centra za mirno rešavanje sporova u lokalnoj zajednici na teritoriji GO Voždovac.

Na skupu povodom otvaranja Centra, zamenik predsednika opštine Voždovac Marko Savić pozdravio je prisutne i iskazao podršku GO Voždovac otvaranju Centra i primeni posredovanja u rešavanju sporova između građana u lokalnoj zajednici. Svoju podršku je u uvodnom obraćanju iskazao i Aleksandar Momirov, predstavnik ambasade Kraljevine Holandije, uz čiju je podršku Centar i osnovan.  Zaštitnik građana gradske opštine Voždovac, Vesna Gojković,  predstavila je dosadašnji rad obučenih medijatora-posrednika i aktivnosti Ombudsmana GO Voždovac u mirnom rešavanju sporova. Na kraju, Blažo Nedić, programski direktor Partnera Srbija i predsednik Nacionalnog udruženja medijatora Srbije (NUMS) predstavio je prisutnima ulogu i buduće funkcionisanja Centra za mirno rešavanje sporova u lokalnoj zajednici

Događaj su podržali i lokalni Ombudsmani Bačke Topole, Pančeva i gradske opštine Vračar, kao i predstavnici Drugog osnovnog suda u Beogradu, domova zdravlja, srednjih škola i drugih javnih institucija i preduzeća sa teritorije opštine Voždovac.

 Nakon prezentacije održan je koktel, i usledio je obilazak prostorija Centra koji se nalazi u Ustaničkoj ulici br. 66.

 POZIVNO PISMO

MEDIJSKA POKRIVENOST:

- YouTube

- Studio B

- Voždovac

- Beoinfo vesti

- Ekapija

- Blic

Categorised in: Izdvajamo, Lokalni ombudsman i medijacija, Medijacija