Partneri za demokratske promene Srbija

Panel diskusija u Pančevu, 15. novembar 2011.

U utorak, 15. novembra 2011. godine u Kulturnom centru Pančeva održana je panel diskusija „Diskriminacija u Srbiji: Uloga Poverenika za zaštitu ravnopravnosti“.

U nastojanju da se pruži podrška otvorenom dijalogu o diskriminaciji u Srbiji i unapređenju saradnje na sprečavanju diskriminacije, panel diskusija imala je za cilj upoznavanje javnosti sa nadležnostima i načinom rada Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u oblasti zaštite od svih oblika diskriminacije. Tema panel diskusije bila su i pitanja odnosa mobinga i diskriminacije, mogućih načina za podsticanje građana/ki da reaguju u slučajevima diskriminacije, kao i pitanje diskriminacije u lokalnoj zajednici Pančeva.

Na panel diskusiji govorili su: Kosana Beker, pomoćnica Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, dr Jelena Vranješević, docentkinja na Učiteljskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu i Biljana Janjić, izvršna koordinatorka Inicijative za inkluziju VelikiMali.

Panel diskusija u Pančevu deo je projekta Partnerstvo za toleranciju i zaštitu od diskriminacije čiji je cilj unapređenje sistema zaštite od diskriminacije u Srbiji i doprinos izgradnji društvene kohezije. Projekat se sprovodi uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, i u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

Program panel diskusije možete pogledati ovde.