Partneri za demokratske promene Srbija

Panel diskusija u Paraćinu, 17. oktobar 2011.

Panel diskusija na temu „Diskriminacija u Srbiji: Uloga Poverenika za zaštitu ravnopravnosti“ održana je u ponedeljak, 17. oktobra 2011. u Kulturnom centru Paraćina.

img_5692sU nastojanju da se pruži podrška otvorenom dijalogu o diskriminaciji u Srbiji i unapređenju saradnje na sprečavanju diskriminacije, panel diskusija imala je za cilj upoznavanje javnosti sa nadležnostima i načinom rada Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u oblasti zaštite od svih oblika diskriminacije. Tema panel diskusije bila su i pitanja odnosa mobinga i diskriminacije, mogućih načina za podsticanje građana/ki da reaguju u slučajevima diskriminacije, kao i pitanje diskriminacije u lokalnoj zajednici Paraćina.

Na panel diskusiji govorili su predstavnici institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti: Milovan Batak, pomoćnik Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Emila Spasojević, šefica Odseka za sistemska normativno-pravna pitanja i izradu izveštaja; dr Jelena Vranješević, docentkinja na Učiteljskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu i Milan Ilić, predsednik Upravnog odbora Alternativnog parlamenta građana, Paraćin.

Panel diskusija u Paraćinu deo je projekta Partnerstvo za toleranciju i zaštitu od diskriminacije čiji je cilj unapređenje sistema zaštite od diskriminacije u Srbiji i doprinos izgradnji društvene kohezije. Projekat se sprovodi uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, i u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

Program panel diskusije možete pogledati ovde.

Оставите одговор