Partneri za demokratske promene Srbija

Panel diskusija u Vrbasu, 1. mart 2012.

U četvrtak, 1. marta 2012. godine u maloj sali Opštine Vrbas, održana je panel diskusija „Diskriminacija u Srbiji: Uloga Poverenika za zaštitu ravnopravnosti“.

U nastojanju da se pruži podrška otvorenom dijalogu o diskriminaciji u Srbiji i unapređenju saradnje na sprečavanju diskriminacije, panel diskusija imala je za cilj upoznavanje javnosti sa nadležnostima i načinom rada Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u oblasti zaštite od svih oblika diskriminacije. Tema panel diskusije bila su i pitanja odnosa mobinga i diskriminacije, mogućih načina za podsticanje građana/ki da reaguju u slučajevima diskriminacije, kao i pitanje diskriminacije u lokalnoj zajednici Vrbasa.

Na panel diskusiji govorili su Slobodan Milivojević, savetnik u Odseku za međunarodnu saradnju i projekte kancelarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Aleksandra Galonja, programska menadžerka Instituta za održive zajednice (ISC). Moderatorka panela bila je Dragana Ćuk Milankov, predsednica Centra za alternativno rešavanje sukoba (CARS).

Učesnici panela bili su predstavnici lokalne samouprave, članice i članovi lokalne Komisije za praćenje ostvarivanja rodne ravnopravnosti, predstavnici organizacija civilnog društva, centara za socijani rad i škola iz Vrbasa i okoline.

Panel diskusija u Vrbasu deo je projekta Partnerstvo za toleranciju i zaštitu od diskriminacije čiji je cilj unapređenje sistema zaštite od diskriminacije u Srbiji i doprinos izgradnji društvene kohezije. Projekat sprovode Partneri Srbija i CARS, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, i u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

Оставите одговор