Partneri za demokratske promene Srbija

Održan okrugli sto „Borba protiv korupcije u Srbiji – dostignuća i izazovi“ u Valjevu

Partneri za demokratske promene Srbija i Pravni skener organizovali su 11.aprila 2014. u Valjevu okrugli sto „Borba protiv korupcije u Srbiji – dostignuća i izazovi“.

Panelisti na okruglom stolu bili su predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, Pravnog skenera, Partnera Srbija i udruženja Dijalog iz Valjeva.

Okrugli sto je poslužio da se predstavnici sudova, lokalne administracije, Ministarstva unutrašnjih poslova, udruženja građana i medija upoznaju sa nadležnostima i radom Agencije za borbu protiv korupcije. Pažnja je bila posvećena problemu korupcije u zdravstvu i nalazima Analize sudske prakse za krivična dela korupcije koja se sprovodi u okviru istog projekta. Pored toga, predstavljen je značaj kreiranja antikorupcijskih tela na lokalnom nivou, dok je u delu za diskusiju posebna pažnja posvećena stavovima građana o načinima borbe protv korupcije.

Okrugli sto deo je projekta Aktivni građani protiv korupcije; primena dobrih praksi u borbi protiv korupcije u lokalnoj zajednici koji sprovode Partneri za demokratske promene Srbija i Pravni skener uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Vlade Republike Srbije, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Pogledajte Agendu događaja.

 

Categorised in: Aktivni građani protiv korupcije, Dobro upravljanje