Partneri za demokratske promene Srbija

U Šapcu održan okrugli sto „Korupcija u Srbiji – dostignuća i izazovi“

Partneri za demokratske promene Srbija i Pravni skener organizovali su 30.aprila 2014. u Šapcu okrugli sto „Borba protiv korupcije u Srbiji – dostignuća i izazovi“.

Panelisti na okruglom stolu su bili predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, Pravnog skenera, Partnera Srbija i udruženja Dijalog iz Valjeva. Oni su govorili o radu i nadležnostima Agencije za borbu protiv korupcije, problemu korupcije u zdravstvu, nalazima Analize sudske prakse za krivična dela korupcije koja se sprovodi u okviru istog projekta, kao i o značaju kreiranja antikorupcijskih tela na lokalnom nivou.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici lokalnih udruženja građana, zdravstvenih i obrazovnih ustanova, i drugih javnih institucija.

Okrugli sto deo je projekta Aktivni građani protiv korupcije; primena dobrih praksi u borbi protiv korupcije u lokalnoj zajednici koji sprovode Partneri za demokratske promene Srbija i Pravni skener uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Vlade Republike Srbije, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Agenda – Okrugli sto Borba protiv korupcije u Srbijji, Sabac 30.april

Categorised in: Aktivni građani protiv korupcije, Dobro upravljanje