Partneri za demokratske promene Srbija

PROJEKAT: Medijacija u privrednim sporovima u Srbiji

DSC_0057

Od septembra 2016. godine, konzorcijum organizacija koji čine  Evropski centar za rešavanje sporova (Slovenija), ADR Centar (Italija), ADR Grupa (Velika Britanija) i Partneri za demokratske promene Srbija, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Pravosudnom akademijom, a uz podršku  Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Investicionog fonda Ujedinjenog Kraljevstva, sprovodi projekat Medijacija u privredi u Srbiji.

Ovaj dvogodišnji projekat ima za cilj da unapredi primeni medijacije u privrednim sporovima u Srbiji, kroz unapređenje kapaciteta pružalaca usluga medijacije, kao i unapređenje svesti potencijalnih korisnika (privrednih društava, građana) o mogućnostima i prednostima primene medijacije u rešavanju sporova. Tokom projekta biće podignuti kapaciteti Centra za usluge i posredovanje Privredne komore Srbije za pružanje usluga medijacije, te obučeni budući treneri za medijatore pri Privrednoj komori Srbije i Pravosudnoj akademiji. Takođe, biće pružena podrška pravnim fakultetima u Srbiji za uključivanje medijacije u redovne nastavne planove i programe.

Zvaničan početak projekta obeležen je 28. oktobra konferencijom „Medijacija u privrednim sporovima – dostignuća i izazovi“ u Palati Srbija, na kojoj je učestvovalo oko 120 medijatora, predstavnika pravosuđa,, advokata, privrednika i predstavnika regionalnih privrednih komora. Više o konferenciji možete saznati OVDE.

Vesti sa projekta pratite OVDE.

Categorised in: Medijacija u privredi u Srbiji, Некатегоризовано