Partneri za demokratske promene Srbija

PROJEKAT: Obuke javnih izvršitelja

izvrsiteljiPartneri SrbijaKomora izvršitelja, Pravosudna akademija, i  USAID-ov Projekat za bolje uslove poslovanja (USAID BEP), sprovode program obuke javnih izvršitelja u oblastima finansijskog upravljanja i medijacije.

U okviru ovog sedmomesečnog programa, biće organizovan niz treninga za oko 250 javnih izvršitelja, i to: pet obuka iz oblasti finansijskog upravljanja za ukupno 125 učesnika, i pet obuka iz oblasti medijacije za ukupno 125 učesnika. Takođe, za okvirno deset najuspešnijih učesnika koji pokažu interesovanje za dodatno usavršavanje, biće organizovan trening za trenere. Predviđeno je da se program obuke sprovodi od decembra 2016. do juna 2017. godine u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Program obuka obuhvatiće, između ostalog, oblasti uspešnog poslovanja kancelarija javnih izvršitelja, izrade i implementacije poslovnih planova, finansijskog upravljanja, osnove računovodstva. Obuke iz oblasti medijacije obuhvatiće teme poput primene vansudskih metoda rešavanja sporova, pravnog okvira za primenu medijacije u Srbiji, uloge medijatora advokata u medijaciji, primene medijacije u različitim fazama sudskih postupaka. Takođe, učesnicima će biti predstavljene i veštine i tehnike neophodne za posredovanje, poput efektivne komunikacije, pregovaranja, aktivnog slušanja. Konačno, program obuke obuhvatiće i oblast metodologije i veština predavanja kako bi najuspešniji polaznici unapredili svoje trenerske veštine, te bili obučeni da znanja stečena u okviru programa uspešno prenesu i svojim kolegama i saradnicima.

Prva obuka održana je 8. i 9. decembra u prostorijama Pravosudne akademije, za 17 javnih izvršitelja sa teritorije Beograda.

Vesti sa projekta pratite OVDE.

Categorised in: Dobro upravljanje, Obuke javnih izvršitelja, Некатегоризовано