Partneri za demokratske promene Srbija

PROJEKAT: Sporazumno finansijsko restrukturiranje

IMG_8558Partneri Srbija vode međunarodni konzorcijum koji sprovodi projekat „Podrška primeni Zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju privrednih društava” (Projekat), podržan od strane Evropske banke za obnovu i razvoj.

Zajedno sa stručnim konsultantima – Advokatskom kancelarijom Andrić, EMA Global (SAD) i ADR Center (Italija) – Partneri Srbija će raditi na unapređenju sistema sporazumnog finansijskog restrukturiranja u okviru Privredne komore Srbije, koja je Zakonom o sporazumnom finansijskom restrukturiranju određeni institucionalni posrednik u ovom postupku.

U okviru Projekta biće urađena analiza propisa, kao i sagledavanje uloga i aktivnosti ključnih učesnika u postupku sporazumnog finansijskog restrukturiranja radi utvrđivanja preporuka za unapređenje regulative i postojeće prakse. Pored toga, planirano je preduzimanje brojnih aktivnosti na promociji ovog postupka, boljoj informisanosti i edukaciji zainteresovanih strana, uz organizovanje obuke medijatora i zaposlenih u Privrednoj komori Srbije i ostalim privrednim komorama. S obzirom da adekvatno praćenje i analiza predmeta predstavlja bitan preduslov efikasnosti budućeg sistema, u okviru Projekta biće razvijen i elektronski sistem za upravljanje i praćenje predmeta sporazumnog finansijskog restrukturiranja.

Pogledajte kako je u medijima ispraćena prezentacija Projekta:

Vesti sa projekta pratite OVDE

Galerija projekta