Partneri za demokratske promene Srbija

Simulacija suđenja za studente

 

UntitledPartneri za demokratske promene Srbija uz podršku Ambasade SAD sprovode projekat „Simulacija suđenja za studente – održiva primena Zakonika o krivičnom postupku u Srbiji“. Cilj projekta je doprinos reformi vladavine prava u Srbiji, putem angažovanja studenata kroz program stručne prakse i simulacije suđenja prema Zakoniku o krivičnom postupku iz 2011. godine.

Simulacija će biti održana 19. i 20. maja 2017. godine, u prostorijama Advokatske akademije Advokatske komore Srbije (Dečanska 13, 6. sprat), u Beogradu.

Simulacija suđenja prema novom Zakoniku o krivičnom postupku namenjena je studentima završnih godina pravnih fakulteta. Na simulaciji će učestvovati 42 studenta sa 6 pravnih fakulteta. Sa studentima su tokom priprema za ovo takmičenje radili advokati koji su bili njihovi mentori i kod kojih su obavili praksu koja predstavlja obaveznu aktivnost u okviru njihovih nastavnih programa.

Pobednika simulacije odrediće sudsko veće koje prvog dana takmičenja čine sudija Apelacionog suda Omer Hadžiomerović, zamenik javnog tužioca I osnovnog tužilaštva u Beogradu Dragana Šormaz Diničić i advokat Jasmina Mikić.

U finalu sudsko veće činiće sudija Apelacionog suda Miodrag Majić, zamenik javnog tužioca Apelacionog javnog tužilaštva Radovan Lazić i advokat Veljko Delibašić.

Sudska veća ocenjivaće pravnu argumentaciju, veštine postavljanja pitanja kao i performans takmičara.

Categorised in: Izdvajamo, VESTI, Vladavina prava