Partneri za demokratske promene Srbija

Simulacija suđenja za studente

Pic (12)Partneri Srbija u saradnji sa Advokatskom akademijom AKS, 27. i 28. maja 2016. organizovali su simulaciju suđenja prema novom Zakoniku o krivičnom postupku.

Na simulaciji je učestvovalo preko 50 studenata sa šest pravnih fakulteta: Pravni fakultet Univerzitet u Kragujevcu, Pravni fakultet Univerziteta Union, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Pravni fakultet Univerziteta u Nišu i Fakultet za pravne i poslovne studije Lazar Vrkatić.

Simulaciji suđenja je prethodila dvomesečna praksa u advokatskim kancelarijama, sudovima i tužilaštvima. Prvog dana takmičenja u ulozi sudije našli su se: advokati Vladimir Đurđević, Jasmina Mikić, Petar Cvetković, Petar Učajev, Rajko Marić, kao i profesori Ivan Ilić, Darko Dimovski i Zoran Pavlović.

U finalu su sudili Bosa Nenadić, sudija Ustavnog suda RS, Omer Hadžiomerović, sudija Apelacionog suda u Beogradu, Biljana Tadić, sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, Jasmina Mikić, advokat i predavač na Advokatskoj akademiji i Zoran Pavlović, profesor Pravnog fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Pobedu su odneli studenti sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Simulacija suđenja je deo projekta Podizanje kapaciteta advokature za postupanje u krivičnim postupcima (Serbia Criminal Defense Capacity Program – CDCP), koji Partneri Srbija i Američko udruženje pravnika (American Bar Association Rule of Law Initiative – ABA ROLI) i u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije sprovode uz podršku US Department of State/Bureau for International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL).

Categorised in: CDCP, Izdvajamo, Vladavina prava

Оставите одговор