Partneri za demokratske promene Srbija

Sumnja na korpuciju u zdravstvu

(Izvor: Tanjug)  11.6.2013.

Beograd — Agencija za borbu protiv korupcije potvrdila da je dobila predstavku koja se odnosi na sumnju na korupciju u javnim nabavkama Ministarstva zdravlja.

„Agencija će postupati po predstavci kao i po svakoj drugoj u skladu sa ovlašćenjima“, rekla je Tanjugu portparolka Agencije za borbu protiv korupcije Aleksandra Kostić.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je tender za nabavku vrlo značajne opreme u četiri zdravstvene institucije u toku i da nije poništen.

Demantujući pisanje pojedinih medija da je Ministarstvo zdravlja juče otkazalo tender vredan oko 300 miliona dinara, ona je novinarima rekla da je, posle primedbe jednog od učesnika, procedura nalagala da se ona „razmotri na adekvatan način“.

Tenderska komisija će „da odgovori u narednih tri do deset dana“, jer ih zakon obavezuje da se izjasne ako neki od učesnika ima bilo kakvu primedbu, rekla je ministarka.

Ističući da se primedba odnosi „na određene delove, a ne na kompletan program nabavke opreme“, ona je dodala da u ovom momentu ne zna kakav će biti odgovor komisije.

Beogradski „Blic“ je objavio da je Ministarstvo zdravlja juče u poslednjem trenutku otkazalo tender za nabavku novih CT skenera, rentgena i magnetne rezonance, jer je u Agenciju za borbu protiv korupcije stigla infomacija da je namešten.

Categorised in: Dobro upravljanje, Некатегоризовано

Оставите одговор