Partneri za demokratske promene Srbija

U Beogradu održan Trening za trenere

bgtotU okviru projekta „Medijacija u privrednim sporovima u Srbiji”, koji Partneri Srbija sprovode u saradnji sa Evropskim centorm za rešavanje sporova iz Slovenije, Privrednom komorom Srbije i Pravosudnom akademijom, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Investicionog fonda Ujedinjenog Kraljevstva, od 19. do 21. aprila 2018. godine, u prostorijama Privredne komore Srbije, održan je Trening za trenere.

Učesnici ovog trodnevnog treninga bile su sudije privrednih sudova u Srbiji kao i Privrednog Apelacionog suda u Beogradu, koje su ranije završile osnovnu obuku za posrednike – medijatore.

Kroz seriju predavanja i interaktivnih radionica 13 polaznika steklo je veštine prezentovanja i kreiranja treninga i predavanja u oblasti medijacije, a u skladu sa Pravilnikom o programu osnovne obuke posrednika. Učesnici su imali priliku da se, kroz praktične vežbe, oprobaju u ulozi predavača kao i da nauče efikasne tehnike davanja povratne informacije, metode učenja odraslih, načine kreiranja različitih faza medijaciskog treninga, pripremanje agende, ciljeva treninga, materijala za rad.

Predavači na treningu bili su Maša Kociper, medijator, trener i advokat i Blažo Nedić, konsultant, medijator, trener i advokat.

Categorised in: Edukacija, Izdvajamo, Medijacija, Medijacija u privredi u Srbiji