Partneri za demokratske promene Srbija

U Beogradu održana Osnovna obuka za posrednike – medijatore

DSC_0111aPartneri Srbija, u saradnji sa Nacionalnim udruženjem medijatora Srbije, organizovali su, 25 – 29. oktobra 2017, akreditovanu Osnovnu obuku za posrednike – medijatore, u skladu sa Pravilnikom o programu obuke za posrednika („Službeni glasnik RS” 146/14). Na kraju obuke polaznicima su dodeljena Uverenja o završenoj osnovnoj obuci za posrednika, što je jedan od uslova za dobijanje Dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika pri Ministarstvu pravde Republike Srbije.

Kroz seriju predavanja i interaktivnih radionica i vežbi, 28 polaznika imalo je priliku da se upozna sa pravnim okvirom za primenu medijacije u Srbiji, regionalnim iskustvima i međunarodnim standardima u ovoj oblasti, savladali su osnovne veštine komunikacije, upravljanja konfliktima i pregovaranja, detaljno se bavili fazama postupka medijacije, razmotrili najvažnija etička pitanja, i imali priliku da se oprobaju u ulozi medijatora kroz simulacije hipotetičkih slučajeva. Tokom obuke predstavljeni su i analizirani primeri iz prakse medijatora u Srbiji, Velikoj Britaniji i SAD, kao i najvažniji izvori i resursi iz međunarodne medijacijske prakse.

Na kraju seminara data su i detaljna objašnjenja i informacije o uslovima za dobijanje Dozvole za posredovanje i upis u Registar posrednika pri Ministarstvu pravde, primena Tarife za medijaciju, te predstavljene aktivnosti Nacionalnog udruženja medijatora Srbije.

Predavači na treningu bili su dr Jelena Arsić i Dragana Ćuk Milankov.

Polaznici ove Osnovne obuke bili su diplomirani pravnici, ekonomisti, advokati, advokatski pripravnici, izvršitelji, andragozi, agronomi i bankari.

 

Categorised in: Edukacija, Izdvajamo, Medijacija, USLUGE, VESTI, Некатегоризовано

Оставите одговор