Politika privatnosti

 

Ovom internet stranicom upravlja Udruženje građana Partneri za demokratske promene Srbija (skraćeno: Partneri Srbija), sa adresom u Svetozara Markovića 9, 11000 Beograd, Republika Srbije. Više informacija o registraciji organizacije možete pronaći na internet stranici Agencije za privredne registre, pretragom po nazivu našeg udruženja.

Partneri Srbija odgovorni su za sadržaje koji se nalaze na ovom sajtu. Partneri Srbija poštuju privatnost korisnika sajta. Zbog toga toga ne obrađujemo lične podatke korisnika koji sajt koriste samo za pregledanje njegovog sadržaja.

Ukoliko se odlučite da postavite komentar na ovom sajtu, tom prilikom ćemo prikupiti minimum potrebnih podataka o vama – Vašu IP adresu, adresu elektronske pošte i Vaše ime i prezime ili pseudonim.

Za potrebe registracije na E-learning platformi koja se nalazi u okviru ovog sajta, od korisnika prikupljamo sledeće podatke: adresa elektronske pošte, ime i prezime. Ove podatke koristimo samo za potrebe informisanja korisnika platforme o aktivnostima na platformi i aktivnostima Partnera Srbija koje su u vezi sa sadržajima E-learning platforme. Ove podatke nećemo ustupiti trećoj strani, osim u slučajevima i na način koji su izričito propisani zakonom. Pravni osnov za obradu ovih podataka je pristanak lica na koje se podaci odnose, odnosno korisnika E-learning platforme. Korisnik ima pravo da povuče pristanak i zatraži brisanje podataka o sebi, u kom slučaju se nalog na E-learning platformi briše. Takođe, korisnik ima pravo da od Partnera Srbija zatraži pristup ili ispravku podataka o sebi i da svoja prava utvrđena Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ostvari pred Partnerima Srbija, Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, odnosno nadležnim sudovima.

Upotreba kolačića

Ovaj sajt koristi „kolačiće“ (eng: cookies) odnosno local storage mehanizam. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje internet sajtovi postavljaju na računare posetilaca kako bi sačuvali različite informacije, obično specifične za samog posetioca ili za uređaj koji koristite za pregled. Kolačići se koriste jer pomažu rad platforme i pospešuju efikasnost putem prepoznavanja i pamćenja informacija i na taj način čine Vaše korišćenje platforme lakšim (kroz pamćenje Vaših izabranih postavki). Kolačići nam takođe pomažu da saznamo koji delovi sajta su korisni, a kojima treba poboljšanje.

Kolačiće koristimo kako bi smo poboljšali Vaše iskustvo korišćenja sajta: 

· kada se prijavite prepoznajemo koja su Vaša preferirana podešavanja;

· dajemo Vam doživljaj surfovanja koji je jedinstven za Vas i tako što vam prezentujemo sadržaj za koji verujemo da poboljšava Vaše korisničko iskustvo u korišćenju našeg veb sajta;

· analiziramo način na koji koristite našu veb stranicu, a što nam pomaže da rešimo bilo koje probleme koji mogu nastati kao i da nadgledamo performanse našeg veb sajta.

Koje vrste kolačića koristimo?

1.   Neophodni
Neki kolačići su neophodni da biste mogli da iskusite potpunu funkcionalnost naše platforme za učenje. Na primer, ovi kolačići vam omogućavaju da se prijavite na svoj korisnički nalog i da bezbedno upravljate kursevima. Bez ovih kolačića, neki delovi naše platforme jednostavno neće raditi onako kako bi trebali.
 

2.   Podešavanja
Ovi kolačići (koji se još nazivaju i funkcionalni kolačići) omogućavaju našem veb sajtu da „zapamti“ Vaša podešavanja, pomažući vam da prilagodite svoje iskustvo na našoj veb lokaciji. Na taj način Vas se možemo „setiti“ kada se vratite na našu stranicu i prilagoditi je Vašim prethodnim zahtevima.
 

Ovaj sajt ne koristi koristi Google analitiku, niti slične usluge za prikupljanje podataka. 

Putem sadržaja na našem sajtu možete pristupiti drugim veb stranicama (na primer, YouTube nalogu Partnera Srbija). Takve veb strane funkcionišu u skladu sa sopstvenim uslovima korišćenja i politikama privatnosti, na koje nemamo uticaj. U tom smislu ne možemo da budemo odgovorni za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvode ili druge materijale koji su dostupni na tim veb stranicama. 

U slučaju da dođe do izmene postojeće Politike privatnosti, o tome ćemo Vas obavestiti na uočljiv način i pre primene novih pravila. 

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa našom Politikom privatnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na office@partners-serbia.org. Sve druge informacije o zaštiti podataka o ličnosti koje obrađuju Partneri Srbija, kao i o pravima lica čije podatke obrađujemo, možete naći u Pravilniku o zaštiti podataka o ličnosti Partnera Srbija.