09.08.2013.

Drugi antikorupcijski bilten

Ohrabruje vest da je Vlada Srbije konačno usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije, u čijoj izradi su, između ostalih, učestvovali i predstavnici civilnog sektora.

Pred vama je drugi broj antikorupcijskog biltena.

Broj pred Vama daje pregled vesti koje su obeležile prethodna tri meseca, a bave se otkrivanjem korupcije i ukazivanjem na mogućnost za korupciju u različitim društvenim oblastima. Nažalost, i protekla tri meseca Srbiju su potresale korupcijske afere, a dodatno brine činjenica da se najveći broj ovih afera vezuje za zloupotrebe u oblasti zdravstva. Ohrabruje vest da je Vlada Srbije konačno usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije, u čijoj izradi su, između ostalih, učestvovali i predstavnici civilnog sektora. Ostaje nada da će Skupština Srbije što pre usvojiti ovaj dokument, a da će njegovo sprovođenje biti zasnovano na multi-sektorskom pristupu borbi protiv korupcije, koji obuhvаtа аktivne građane, civilno društvo i primenu inovаtivnih anti-korupcijskih modela i strategija.

Bilten možete preuzeti ovde.

 

Komentari na članak

0
pristigli
komentari
ostavite
svoj komentar

Ostavite svoj komentar

Stvaranje ovog sajta pomogla je Evropska unija. Sadržaj sajta je isključivo odgovornost Partnera za demokratske promene Srbija
i ne predstavlja nužno stavove Evropske unije.
Politika privatnosti | copyright: Partneri za demokratske promene Srbija, 2019