Partneri Srbija

„House in Order“ Program obuka za OCD – Usklađenost OCD sa postojećom zakonskom regulativom i uspešno upravljanje organizacijom

23.11.2023.



Verujući da je snažno građansko društvo preduslov za dalji razvoj demokratskih kapaciteta Srbije, projektom “Za snažnije građansko društvo”, PartnersGlobal sa svojim lokalnim partnerskim organizacijama, Partnerima Srbija i Građanskim inicijativama želi da odgovori na izazove s kojima se građansko društvo u Srbiji suočava poslednjih godina, ili decenija.

Sa ciljem pružanja podrške OCD, građanskim inicijativama i drugim akterima i osiguravanja ključnih preduslova za funkcionisanje i stalni razvoj organizacija, Projekat „Za snažnije građansko društvo“ i ove godine objavljuje poziv za sveobuhvatan program obuke i podrške koji će pomoći organizacijama civilnog društva da razumeju obaveze OCD, unaprede svoje postojeće procedure i usklađenost sa zakonskom regulativom i propisima. Program obuhvata i pružanje podrške u: upravljanju organizacijom, upravljanju projektnim ciklusom  i  izveštavanjem,  u  oblasti  radnog  prava  i  pravnih  pitanja  OCD-a,  finansijskog  i  revizorskog područja, kao i u oblasti primene standarda digitalne i fizičke bezbednosti.

Program ima sledeće ciljeve:

  • Podrška OCD u razumevanju i primeni propisa u upravljanju organizacijom
  • Uvođenje i unapređenje standarda transparentnosti i odgovornosti
  • Usklađivanje poslovanja sa aktuelnim trendovima i važećim propisima

 

Program House in Order je namenjen organizacijama civilnog društva i drugim neregistrovanim ili novoregistrovanim organizacijama.
Detaljan program obuke možete pogledati OVDE. 

Radionice će biti organizovane u onlajn formatu, u periodu novembar 2023 – februar 2024. godine.

Svi zainteresovani za radionice mogu se prijaviti putem LINKA.

Nakon prijavljivanja, svi učesnici će dobiti detaljnije informacije i potvrde u vezi sa pojedinačnim sesijama.

Ovaj program je deo projekta „Za snažnije građansko društvo“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i dve organizacije iz Srbije – Partneri Srbija i Građanske inicijative.

Kategorije

Najave događajaVestiZa snažnije građansko društvo