Partneri za demokratske promene Srbija

Privatnost rss

skupstina

Spasimo ustavnu garanciju zaštite privatnosti građana(0)

23. октобар 2018.

Više od 40 organizacija civilnog društva podržalo je tekst amandmana na član 40 Predloga zakona o zaštiti podataka o ličnosti i poziva narodne poslanike da podrže amandman koji utvrđuje da se prava građana na zaštitu podataka o ličnosti mogu ograničiti isključivo na osnovu zakona.

Komentar na Nacrt zakona

Zadržati ustavnu garanciju prava građana u novom Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti

Pozivamo narodne poslanike da usvajanjem amandmana spreče diskrecionu upotrebu ličnih podataka građana

Untitled

Komentari EK o Nacrtu ZZPL konačno dostupni javnosti

Ukazujemo da poslednja verzija Nacrta zakona o zaštiti podataka o ličnosti nije usaglašena sa predlozima koje je iznela Evropska komisija

thelastjedipic

Počela primena Opšte uredbe Evropske unije o zaštiti podataka (GDPR)

Građani Evropske unije od danas uživaju snažniju zaštitu svojih ličnih podataka i privatnosti

20180417_145531

Partneri Srbija na međunarodnoj konferenciji „Opšta uredba EU o zaštiti podataka o ličnosti“

Konferenciju organizovao Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

29196369_1653602994755944_5294053521769167679_n

Identiteti i tragovi u virtuelnom prostoru – pravo na zaborav i Evropski sud pravde

Uroš Mišljenović i Ana Toskić iz Partnera Srbija održali predavanje polaznicima Studija budućnosti Beogradske otvorene škole

Komentar na Nacrt zakona

Komentari na Nacrt Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Pozivamo javnost da se upozna sa predlozima koje su Partneri Srbija dostavili Ministarstvu pravde u procesu javne rasprave

Untitled

Inicijativa za hitno donošenje novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Koalicija 17 organizacija ciivlnog društva poslala je Vladi Srbije inicijativu za hitno usvajanje novog Zakona o zaštite podataka o ličnosti.

DSC_0097

Konferencija Zaštita privatnosti i pretpostavke nevinosti u medijima

Konferencija je poslužila da se još jednom istakne značaj unapređenja transparentnosti u radu javnih institucija

mediji

Konferencija: Zaštita privatnosti i pretpostavke nevinosti u medijima

Konferencija će se održati 19. aprila 2017, od 11:00 do 14:00h, u Medija centru, Terazije 3 (sprat I), Beograd