Partneri za demokratske promene Srbija

Privatnost rss

Untitled

Inicijativa za hitno donošenje novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti(0)

22. мај 2017.

Koalicija 17 organizacija ciivlnog društva poslala je Vladi Srbije inicijativu za hitno usvajanje novog Zakona o zaštite podataka o ličnosti.

DSC_0097

Konferencija Zaštita privatnosti i pretpostavke nevinosti u medijima

Konferencija je poslužila da se još jednom istakne značaj unapređenja transparentnosti u radu javnih institucija

mediji

Konferencija: Zaštita privatnosti i pretpostavke nevinosti u medijima

Konferencija će se održati 19. aprila 2017, od 11:00 do 14:00h, u Medija centru, Terazije 3 (sprat I), Beograd

za sajt

Održana obuka o zaštiti podataka o ličnosti za zdravstvene ustanove

Ana Toskić i Uroš Mišljenović iz Partnera Srbija učestvovali su kao treneri na obuci koju je organizovao Poverenik

BOŠ_Foto 1 (1)

Identiteti i tragovi u virtuelnom prostoru – pravo na zaborav i Evropski sud pravde

Predavanje Uroša Mišljenovića i Ane Toskić na Beogradskoj otvorenoj školi

obuka

Održana obuka o zaštiti podataka o ličnosti

Obuka je namenjena javnim izvršiteljima, advokatima, javnim beležnicima i stečajnim upravnicima

SAM_0331

Održana još jedna obuka iz oblasti zaštite podataka o ličnosti

Obuku sprovodi Poverenik uz podršku Kraljevine Norveške

ESLJP2

Kako sudske odluke štite našu privatnost? Slučaj Vukota-Bojić protiv Švajcarske

Evropski sud za ljudska prava je raspravljao o opravdanosti tajnog praćenja podnositeljke pritužbe od strane osiguravajuće kompanije.

13

Studenti istražuju poštovanje privatnosti i pretpostavke nevinosti u medijima

Studenti su na obuci stekli dodatna znanja o zakonskim i etičkim normama koje se odnose na objavljivanje ličnih podataka i pretpostavku nevinosti

DSC00631

Dve obuke iz oblasti zaštite podataka o ličnosti u organizaciji Poverenika

Obuke su organzovane za predstavnike tužilaštava, MUP-a, BIA-e, kao i privatnih službi obezbeđenja