Partneri za demokratske promene Srbija

Film: Zakonik o krivicnom postupku – Simulacija dela glavnog pretresa

Capture Mock TrialPosle dugog čekanja, film Zakonik o krivičnom postupku – Simulacija dela glavnog pretresa, konačno je dostupan!

Partneri Srbija, u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije, organizovali su simulaciju suđenja prema novom Zakoniku o krivičnom postupku. Ova interaktivna simulacija je snimljena, a od sada dostupna svima vama na našoj e-learning platformi http://partners-serbia.org/elearning/

U ulogama sudija u ovom hipotetičkom slučaju našli su se Jasmina Mikić i dr Veljko Delibašić, advokati iz Beograda, kao i Blažo Nedić iz tima Partnera Srbija, dok se u ulogama tužilaca, odbrane i svedoka oprobalo preko 20 advokata i advokatskih pripravnika iz Beograda i Novog Sada, kojima se ovom prilikom najiskrenije zahvaljujemo.

Ova simulacija suđenja deo je projekta Podizanje kapaciteta advokature za postupanje u krivičnim postupcima (Serbia Criminal Defense Capacity Program – CDCP), koji Partneri Srbija i Američko udruženje pravnika (American Bar Association Rule of Law Initiative – ABA ROLI) i u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije, sprovode uz podršku US Department of State/Bureau for International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL).

Atmosferu sa snimanja ovog filma možete pogledati ovde:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.953274981349995.1073741844.246833378660829&type=3

Categorised in: CDCP, E-learning, Izdvajamo, VESTI, Vladavina prava

Оставите одговор