Partneri za demokratske promene Srbija

Konferencija „Dan inspektora Srbije“ nadmašila sva očekivanja

U okviru druge Godišnje skupštine Mreže inspektora Srbije (MINS), 25. aprila 2019. godine u Čačku je održana konferencija pod nazivom „Dani inspektora Srbije“.

U uvodom delu prisutnima su se obratili Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, Laura Pavlović, direktor Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj USAID Srbija, Jelena Ćirković iz EBRD Srbija, kao i Dragoman Paunović, predsednik MINS-a.

Nakon uvodne sesije, Stevan Đurović, vršilac dužnosti direktora Inspektorata za rad, predstavio je rezultate rada tog inspektorata u 2018. godini a predsednik MINS-a, gospodina Paunović, predstavio je dosadašnje rezultete Udruženja i upoznao prisutne sa daljim ciljevima i planiranim aktivnostima Udruženja.

U drugom delu događaja održana je panel diskusija „Prijatelji i partneri MINS-a“. Panel je moderirao Dragan Pušara, dok su govornici bili Dragana Stanojević, zamenik direktora USAID CfG projekta u Srbiji, Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a, Ana Toskić, izvršna direktorka Partnera Srbija i Vidosava Đurić, predsednica Upravnog odbora MINS-a. Celokupan panel bio je posvećen analiziranju načina na koje se Udruženju može pomoći u njihovim naporima da promovišu svoj rad i naprave pozitivne promene u položaju inspektora i onome kako građani doživljavaju njih i njihov rad.

U okviru konferencije proglašen je i počasni član Udruženja, a  ove godine to priznanje pripalo je Draganu Pušari iz Koordinacione komisije.

Skupu je prisustvovalo preko 700 republičkih, lokalnih i pokrajinskih inspektora iz cele Srbije i svih inspekcija kao i mnogobrojni gosti i prijatelji MINS-a, a ceo događaj organizovan je u okviru projekta Podizanje kapaciteta Mreže inspektora Srbije, podržanog od strane USAID CfG projekta.

Medijski izvještaji sa događaja su dostupni na sledećim linkovima:

Categorised in: Dobro upravljanje, Izdvajamo, Jačanje kapaciteta MINS