Partneri za demokratske promene Srbija

Održan Trening za trenere za predavače Advokatske akademije

DSC_0142Partneri Srbija i Američko udruženje pravnika (American Bar Association Rule of Law Initiative – ABA ROLI), u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije, organizovali su trodnevni trening trenera za advokate, buduće predavače Advokatske akademije. Trening je održan u hotelu Vila Breg u Vršcu, od 26. do 28. avgusta 2016. godine.

Trening za trenere je deo projekta „Podizanje kapaciteta advokature za postupanje u krivičnim postupcima“ (Serbia Criminal Defense Capacity Program), koji realizuju ABA ROLI i Partneri Srbija uz podršku US Department of State/Bureau for International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL) i u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije. Cilj programa je omogućavanje boljeg pristupa građana pravdi kroz povećanje kapaciteta branilaca za adekvatno zastupanje klijenata.

Kroz ineteraktivan trening učesnicima su predstavljene tehnike vođenja treninga, veštine davanja i primanja povratne informacije, veštine prezentacije i dizajniranja treninga. Trening su vodili stručnjaci u oblasti metodologije učenja odraslih i trenerskih veština – Radmila Radić Dudić, Jarmila Bujak Stanko i Blažo Nedić.

Categorised in: CDCP, Izdvajamo, Vladavina prava