Partneri za demokratske promene Srbija

Održana obuka Medijacija i advokatura – Zastupanje klijenata u medijaciji

med i adv

Partneri za demokratske promene Srbija u saradnji sa Advokatskom akademijom Advokatske komore Srbije organizovali su 31. marta – 1. aprila 2017. godine, dvodnevnu obuku na temu Medijacija i advokatura – Zastupanje klijenata u medijacijiu prostorijama Advokatske akademije u Beogradu. Obuka je deo projekta Podrška primeni medijacije u pravosuđu, podržanog od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji koji Partneri Srbija sprovode uz aktivno učešće advokature, Vrhovnog kasacionog suda, Ministarstva pravde, Advokatske komore Srbije, Pravosudne akademije i Nacionalnog udruženja medijatora Srbije (NUMS).

Na ovoj interaktivnoj obuci, 36 advokata i advokatskih pripravnika imalo je priliku da se upozna sa alternativnim metoda rešavanja sukoba, pravnim okvirom za primenu medijacije u Srbiji, međunarodnim standardima u ovoj oblasti, osnovnim veštinama komunikacije, upravljanja konfliktima, da sazna razliku između medijacije i sudskog postupka, kako se vrši selekcija predmeta pogodnih za medijaciju, kako se pripremiti za medijaciju, kao i da se detaljno upozna sa svim fazama postupka medijacije.

Predavači na obuci su bili  Dragana Ćuk Milankov, psiholog, medijatorka i Blažo Nedić, advokat, regionalni medijator Svetske banke i predsednik NUMS-a.

Categorised in: Edukacija, Izdvajamo, Medijacija, Podrška primeni medijacije u pravosuđu, Некатегоризовано