Partneri za demokratske promene Srbija

Održana obuka o zaštiti podataka o ličnosti za zdravstvene ustanove

DSC00878Ana Toskić i Uroš Mišljenović iz Partnera Srbija bili su predavači na obuci u oblasti zaštite podataka o ličnosti za predstavnike zdravstvenih ustanova koja je organizovana 30-31 marta 2017. godine. Neke od tema koje su obuhvaćene obukom bile su: pravo na privatnost, pravni okvir u oblasti zaštite podataka o ličnosti, poverljivost medicinske dokumentacije, mere zaštite podataka o ličnosti i bezbednost informacija, odnos između prava javnosti da zna i prava na zaštitu podataka o ličnosti, uslovi za ustupanje podataka o pacijentima državnim organima i drugim subjektima, saopštavanje informacija o radu zdravstvenih institucija medijima, privatnost u radnom okruženju, itd.

Na obuci su učestvovali pravnici, informatičari, zdravstveni radnici, ekonomisti i socijalni radnici iz 20 zdravstvenih ustanove širom Srbije.

Obuka je održana u okviru projekta „Izgradnja kapaciteta Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za efektivno i adekvatno izvršavanje njegovih zakonskih ovlašćenja i obezbeđivanje ostvarivanja prava na slobodan pristup informacijama i prava na zaštitu podataka u skladu sa evropskim standardima“ koji Poverenik sprovodi uz podršku Kraljevine Norveške.

Ovo je bila peta obuka u okviru istog projekta. Prethodne obuke organizovane su za predstavnime MUP-a, javnih tužilaštava, pravosudnih profesija i operatore mobilne telefonije.

Categorised in: Izdvajamo, Privatnost, Zaštita podataka o ličnosti (PDP)