Partneri za demokratske promene Srbija

Prezentacija projekta „Lokalni ombudsman i medijacija“ u GO Vračar

DSC_0476Partneri za demokratske promene Srbija (Partneri Srbija), gradska opština Vračar i Zaštitnik građana opštine Vračar, u saradnji sa Udruženjem lokalnih ombudsmana Srbije (ULOS), organizovali su prezentaciju projekta „Lokalni Ombudsman i medijacija“, u gradskoj opštini Vračar u petak 16. decembra 2014, u 11:00 časova.

Projekat „Lokalni ombudsman i medijacija“, koji se sprovodi uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, ima za cilj podizanje kapaciteta, autoriteta i vidljivosti institucija lokalnih zaštitnika građana Subotice, Bačke Topole, Pančeva, Vračara i Voždovca, radi unapređenja zaštite građana kroz primenu medijacije kao bržeg, lakšeg, pristupačnijeg i efikasnijeg načina rešavanja konflikata.

Na početku prezentacije, prisutnima se obratila Aleksandra Gojković, sekretarka Skupštine gradske opštine Vračar, izrazivši podršku opštine Vračar ovom projektu. Zorica Runić, Zaštitnica građana gradske opštine Vračar, prenela je prisutnima svoja iskustva u radu kao Zaštitnica građana i istakla značaj projekta za jačanje i promociju institucije lokalnog Ombudsmana. Blažo Nedić iz organizacije Partneri Srbija, predstavio je projekat „Lokalni ombudsman i medijacija“ kao i projektne aktivnosti čija je ideja pružanje besplatne usluge medijacije-posredovanja u cilju mirnog rešavanja sukoba u lokalnoj zajednici.

Na prezentaciji projekta bili su prisutni ombudsmani gradske opštine Voždovac i grada Pančeva, odbornici gradske opštine Vračar, predstavnici relevantnih edukativnih, zdravstvenih, poslovnih institucija sa teritorije gradske opštine Vračar, kao i predstavnici civilnog sektora i udruženja građana ove opštine. Svojim aktivnim učešćem pružili su važne informacije i najavili saradnju na razvoju i promociji ovog projekta na teritoriji gradske opštine Vračar.

Medijska pokrivenost: B92

Categorised in: Izdvajamo, Lokalni ombudsman i medijacija, Medijacija