Partneri za demokratske promene Srbija

Održana prezentacija Projekta „Lokalni ombudsman i medijacija“u gradu Pančevu

DSC_0548Partneri za demokratske promene Srbija (Partneri Srbija), grad Pančevo i Zaštitnik građana grada Pančeva, u saradnji sa Udruženjem lokalnih ombudsmana, organizovali su prezentaciju projekta „Lokalni Ombudsman i medijacija“, u maloj Sali Skupštine grada Pančeva u petak 6. februara 2015., u 11:00 časova.

Projekat „Lokalni ombudsman i medijacija“, koji se sprovodi uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, ima za cilj podizanje kapaciteta, autoriteta i vidljivosti institucija lokalnih zaštitnika građana Subotice, Bačke Topole, Pančeva, Vračara i Voždovca, radi unapređenja zaštite građana kroz primenu medijacije kao bržeg, lakšeg, pristupačnijeg i efikasnijeg načina rešavanja konflikata.

Jelena Stojković Sokolović, Zaštitnica građana grada Pančeva, prenela je prisutnima svoja iskustva u radu kao Zaštitnica građana i istakla značaj projekta za jačanje i promociju institucije lokalnog Ombudsmana. Blažo Nedić iz organizacije Partneri Srbija, predstavio je projekat „Lokalni ombudsman i medijacija“ kao i projektne aktivnosti čija je ideja pružanje besplatne usluge medijacije-posredovanja u cilju mirnog rešavanja sukoba u lokalnoj zajednici.

Na prezentaciji projekta bili su prisutni predstavnici Osnovnog, Prekršajnog i Višeg suda u Pančevu, opštinskog javnog prvobranilaštva, javnog komunalnog preduzeća, komunalne policije i drugih relevantnih institucija kao i predstavnici mesnih zajednica i civilnog sektora sa teritorije grada Pančeva. Pored njih, prezentaciju su svojim učešćem podržali i Zaštitnici gradjana gradskih opština Vračar i Voždovac kao i opštine Bačke Topole. Svojim aktivni učešćem i pitanjima pružili su važne informacije i najavili podršku kao i buduću saradnju na razvoju i promociji ovog projekta na teritoriji grada Pančeva.

 

Categorised in: Izdvajamo, Medijacija, PROJEKTI

Оставите одговор