Partneri za demokratske promene Srbija

Predstavanje Analize primene ZZPL i ulične akcije

Partneri za demokratske promene (Partneri) i Mreža odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS) tokom maja meseca 2013. godine predstavili su Analizu primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, i sproveli su niz promotivnih aktivnosti.

Predstaljanje Analize organizovane su u Novom Sadu, Nišu, Negotinu, Novom Pazaru i Valjevu, od 21. do 27. maja. Na panelima su govorili koautori Analize, Blažo Nedić i Uroš Mišljenović iz Partnera Srbija, i istraživači Dragan Đorđević i Milan Krstev (Niš), Svetlana Stanković (Negotin), Alija Halilović i Enes Beranac (Niš), i Marija Nikolić (Valjevo).

Prezentacijama istraživanja prisustvovali su predstavnici javnih institucija, nevladinih organizacija, advokati i mediji. Učesnici na skupu su imali priliku da učestvuju u diskusiji i postavljaju pitanja koja su se odnosila na oblast zaštite podataka o ličnosti.

Nakon prezentacija Analize, organizovane su ulične akcije. Aktivisti Partnera Srbija I CHRIS mreže građanima su delili materijal sa informacijama o tome ko poseduje njihove lične podatke, na koji način se podaci o ličnosti mogu zaštiti. Takođe, građani su bili informisani o pokrenutoj platformi na kojoj mogu dobiti sve informacije u vezi sa zaštitom privatnosti.

 

Categorised in: Privatnost, Zaštita podataka o ličnosti (PDP)

Оставите одговор