Partneri za demokratske promene Srbija

Prezentacija „Primena medijacije u rešavanju privrednih sporova”

20150313_121600U petak, 13. marta 2015. godine, u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad održana je prezentacija „Primena medijacije u rešavanju privrednih sporova”.

U nastojanju da se pruži podrška i omogući što šira primena novog zakona koji reguliše oblast medijacije (Zakon o posredovanju i rešavanju sporova, Službeni glasnik Republike Srbije, br. 55/2014), Regionalna privredna komora Novi Sad, Partneri za demokratske promene Srbija i Nacionalno udruženje medijatora Srbije organizovali su prezentaciju  pravnog okvira, iskustava i perspektive u primeni medijacije u Srbiji, kojoj je prisustvovalo preko 30 učesnika, među kojima i predstavnici javnih preduzeća, stečajni upravnici i advokati.

Prezentacija je za cilj imala predstavljanje novog pravnog okvira za primenu medijacije u Srbiji, pravilnicima koji su proistekli iz novog Zakona o posredovanju u rešavanju sporova, javnom pozivu Ministarstva pravde za izdavanje dozvola za posredovanje u rešavanju sporova i upis u Registar posrednika Ministarstva pravde. Takođe, predstavljene su i specifičnosti ovog postupka u privrednim sporovima, i najavljene su osnovne obuke za buduće medijatore i usavršavanje, kako medijatora tako i ostalih zainteresovanih učesnika u postupcima medijacije.

Categorised in: Izdvajamo, Medijacija, VESTI

Оставите одговор