Partneri za demokratske promene Srbija

Simulacija suđenja – Zakonik o krivičnom postupku

DSC_0107Partneri za demokratske promene Srbija, u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije, 14. marta 2015. godine, organizovali su simulaciju suđenja prema novom Zakoniku o krivičnom postupku. Po prvi put, ova celokupna interaktivna vežba je snimljena i biće korišćena za potrebe E-learning programa, kao jedinstveni nastavni materijal za dalju obuku i usavršavanje korisnika.

Ova simulacija suđenja deo je projekta Podizanje kapaciteta advokature za postupanje u krivičnim postupcima (Serbia Criminal Defense Capacity Program – CDCP), koji Partneri Srbija i Američko udruženje pravnika (American Bar Association Rule of Law Initiative – ABA ROLI) i u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije, sprovode uz podršku US Department of State/Bureau for International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL).

U ulogama sudija u ovom hipotetičkom slučaju našli su se Jasmina Mikić i dr Veljko Delibašić, advokati iz Beograda, kao i Blažo Nedić iz tima Partnera Srbija, dok se u ulogama tužilaca, odbrane i svedoka oprobalo preko 20 advokata i advokatskih pripravnika iz Beograda i Novog Sada.

Snimak ove simulacije biće uskoro dostupan na E-learning platformi, a deo atmosfere sa snimanja možete pogledati u našoj galeriji.

Categorised in: CDCP, E-learning, Izdvajamo, VESTI, Vladavina prava