Partneri Srbija

Postupanje građevinskih inspektora – Ujednačavanje prakse

18.11.2019.


15. novembra 2019. godine u Odžacima realizovana je studijska poseta na temu „Postupanje građevinske inspekcije po osnovu Zakona o planiranju i izgradnji – Uloga građevinskog inspektora i problemi u primeni zakonskih i podzakonskih akata”, kojoj je prisustvovalo 17 građevinskih inspektora iz Novog Sada, Čačka, Valjeva, Kruševca, Odžaka, Vrbasa, Bačke Topole, Sečnja, Žitišta, Kule, Bača i Nove Crnje.

Pristutnima su predstavljeni primeri dobre prakse koje je građevinska Inspekcija iz Odžaka ostvarila u oblasti ozakonjena i legalizacije objekata nakon čega su učesnici diskutovali o praksama koje primenjuju u rešavanju preoblema sa objetima koji su skloni urušavanju, kao i problemima koji nastaju pri zatvaranju obejkata. Jedna od tema bila je i nadležnost koju će građevinski ispektori imati po novom Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada.

Do kraja godine biće organizovane posete inspekcijama u Pirotu i Šapcu, a sa temama u oblasti saobraćajne i inspekcije za zaštitu životne sredine.

Ova aktivnost realizovana je u okviru projekta Jačanje kapaciteta Mreže inspektora Srbije, koji Partneri Srbija sprovode u saradnji sa USAID Projektom saradnje za ekonomski razvoj (USAID Cooperation for Growth – CfG).

Medijska pokrivenost:

 

Kategorije

IzdvajamoDobro upravljanjeJačanje kapaciteta MINSVesti