Partneri Srbija

Saradnja inspektora za bolje servise građanima

31.10.2019.


U okviru projekta Jačanje kapaciteta Mreže inspektora Srbije, koji Partneri Srbija sprovode u saradnji sa USAID Projektom saradnje za ekonomski razvoj (USAID Cooperation for Growth – CfG) organizovana je prva studijska poseta u nizu, na temu „Postupak komunalne inspekcije po Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada – neučestvovanje u troškovima održavanja stambene zgrade”.

Događaju koji je održan 30. oktobra 2019. godine prisustvovalo je 14 komunalnih inspektora iz Čačka, Beograda, Osečine, Tutina, Smederevske Palanke, Žaječara, Jagodine i Niša.

Nakon prezentacije studije slučaja na temu postupanja komunalne inspekcije grada Čačka u vezi sa neučestvovanjem vlasnika stambenih jedinica u troškovima održavanja stambenih zgrada, učesnici su imali priliku da, kroz razmenu iskustava i primera dobre prakse, što bolje upoznaju sa radom svojih kolega te prošire i učvrste međusobnu saradnju.

U narednom periodu predviđene su još tri ovakve posete, u Odžacima, Pirotu i Šapcu i to građevinskoj, saobraćajnoj i inspekciji za zaštitu životne sredine.

Treće izdanje Informatora mreže inspektora Srbije dostupno je OVDE.

Kategorije

IzdvajamoDobro upravljanjeJačanje kapaciteta MINSVesti