Partneri Srbija

Jesenja škola za studente novinartsva „Budućnost slobode informacija u Srbiji“

16.10.2018.


Partneri Srbija na Srebrnom jezeru organizovali su Jesenju školu Budućnost slobode informacija u Srbiji za studente novinarstva i komunikologije. 44 studenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Filozofskog fakulteta u Nišu i beogradskog Fakulteta političkih nauka od 11. do 15. oktobra razvijali su znanja koja će koristiti u svom budućem poslu.

Škola je organizovana kako bi budući novinari postali aktivni građani, sposobni i spremni da brane vrednosti transparentnosti, otvorenosti i odgovornosti.

Studenti su tokom Jesenje škole imali priliku da usvajaju znanja od različitih eksperata, kao i da razmenjuju znanja i iskustva sa svojim vršnjaca iz drugih gradova. U okviru predavanja, radionica, okruglih stolova i debata obuhvaćene su sledeće teme: slobodan pristup informacijama od javnog značaja, sloboda izražavanja, otvoreni podaci, sloboda medija, istraživačko novinarstvo, finansiranje medija, lažne vesti itd.

Stečena znanja poslužiće studentima da kreiraju razne vrste medijskih sadržaja, uz podršku tima mentora.

Detaljan program Jesenje škole možete pronaći OVDE.

Škola je organizovana u okviru projekta Budućnost slobode informacija u Srbiji (Future of Freedom of Information in Serbia (FFIS) - Strengthening Capacities of Civil Society and Young Generations for Defending the Right to Know) koji Partneri Srbija sprovode u saradnji sa Biroom za društvena istraživanja (BIRODI) i Pravnim Skenerom. Projekat se sprovodi uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.
 

Kategorije

IzdvajamoDobro upravljanjeBudućnost slobode informacija u SrbijiEdukacijaVesti