Partneri Srbija

U Beogradu održana Osnovna obuka za posrednike – medijatore

24.02.2019.


Partneri Srbija, Nacionalno udruženje medijatora Srbije (NUMS) i ADR Partners doo, organizovali su, od 19. do 23. februara 2019, akreditovanu Osnovnu obuku za posrednike – medijatore, u skladu sa Pravilnikom o programu obuke za posrednika („Službeni glasnik RS” 146/14). Na kraju obuke polaznicima su dodeljena Uverenja o završenoj osnovnoj obuci za posrednika, što je jedan od uslova za dobijanje Dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika pri Ministarstvu pravde Republike Srbije.

Kroz seriju predavanja i interaktivnih radionica i vežbi, 28 polaznika imalo je priliku da se upozna sa pravnim okvirom za primenu medijacije u Srbiji, regionalnim iskustvima i međunarodnim standardima u ovoj oblasti, savladali su osnovne veštine komunikacije, upravljanja konfliktima i pregovaranja, detaljno se bavili fazama postupka medijacije, razmotrili najvažnija etička pitanja, i imali priliku da se oprobaju u ulozi medijatora kroz simulacije hipotetičkih slučajeva. Tokom obuke predstavljeni su i analizirani primeri iz prakse medijatora u Srbiji, Velikoj Britaniji i SAD, kao i najvažniji izvori i resursi iz međunarodne medijacijske prakse.

Na kraju seminara data su i detaljna objašnjenja i informacije o uslovima za dobijanje Dozvole za posredovanje i upis u Registar posrednika pri Ministarstvu pravde, primena Tarife za medijaciju, i predstavljene su aktivnosti NUMS-a.

Predavači na treningu bili su dr Jelena Arsić, Dragana Ćuk Milankov i Blažo Nedić.

Kategorije

IzdvajamoMedijacijaPartneri SrbijaEdukacijaVesti