Partneri Srbija

Poziv na konferenciju „Transparentnost u radu javnih preduzeća - između pravnog okvira i prakse”

20.11.2020.

Partneri Srbija organizuju konferenciju „Transparentnost u radu javnih preduzeća - između pravnog okvira i prakse”, koja će se održati u utorak, 24. novembra 2020. godine, putem ZOOM aplikacije, od 14:00 do 16:00. 
 
 
Konferenciju organizujemo povodom završetka projekta Gde je javnost u javnim preduzećima? u okviru kog su izrađene brojne analize i prateći materijali, sa ciljem unapređenja transparentnosti rada javnih preduzeća i društava kapitala u javnom vlasništvu. Konferencija ima za cilj promociju prava na pristup informacijama od javnog značaja, sa posebnim osvrtom na proces donošenja izmena i dopuna Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i primeni standarda transparentnosti u javnim preduzećima i društvima kapitala u javnom vlasništvu.
 
Prvi deo Konferencije biće posvećen procesu izmena i dopuna Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, dok će u drugom delu događaja fokus biti na transparentnosti javnih preduzeća i društava kapitala u javnom vlasništvu.
 
Ovim putem Vas pozivamo da učestvujete u Konferenciji, kako biste zajedno sa nama nastavili diskusiju u cilju odbrane i unapređenja prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja, kao i da podelite sa nama svoja iskustva u prikupljanju informacija od javnog značaja o radu društava kapitala i javnih preduzeća, kao I drugih državnih organa.
 
Molimo Vas da nas do 23. novembra 2020. godine obavestite da li predstavnik Vaše organizacije može da učestvuje na konferenciji, a obaveštenje o učešću pošaljete na: office@partners-serbia.org

AGENDA

Kategorije

Dobro upravljanjePartneri SrbijaVestiGde je javnost u javnim preduzećima